Viata de credinta

warning: Creating default object from empty value in /srv/http/4jesus.ro/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Nu trăiți ca neamurile

Imagine: 
imaginea utilizatorului Delia R

Cu ochii in oglinda, sau oglindindu-te in Scriptura

A doua predica Sebastian Vaduva - 19 martie 2010

O puteti gasi inregistrata tot pe http://trezirespirituala.wordpress.com/2011/03/19/%E2%80%9Ecu-nasu-n-ogl... , daca nu ati fost la tineret sa o ascultati. Luati ce e bun si cercetati Scriptura.

imaginea utilizatorului Cosmin

De ce să memorez Scriptura

Memorarea Scripturii face posibilă meditarea când nu poți citi Biblia și meditarea este calea către o înțelegere mai profundă, deci ca să meditezi zi și noapte la Legea Domnului trebuie să o ai în inimă, în minte.

Memorarea Scripturii îmi întărește credința, pentru că credința vine în urma ascultări Cuvântului lui Dumnezeu și aceasta se întâmplă când aud Cuvântul în mintea mea. Memorarea Scripturii modelează felul în care văd lumea, punând în acord mintea mea cu viziunea lui Dumnezeu în orice aspect.

Memorarea Scripturii îmi face Cuvântului lui Dumnezeu accesibil și la îndemână în lupta împotriva ispitelor pentru că prin promisiunile și avertismentele lui Dumnezeu învingem minciunile înșelătoare ale Diavolului.

Memorarea Scripturii îmi păzește mintea și mă ajută să identific greșelile și lumea este plină de greșeli pentru că stăpânul acestei lumi este un mincinos.

Straja lui Habacuc

Citeam din Habacuc, si mi-au atras atentia inca o data primele versete din Habacuc, capitolul 2:
Habacuc 2:1 “M-am dus la locul meu de strajă, şi stam pe turn ca să veghez şi să văd ce are să-mi spună Domnul, şi ce-mi va răspunde la plângerea mea. ”

Loc de straja = pază, apărare, scut, loc unde sta un paznic, loc de veghe. cetățuie (situată la oarecare înălțime) în care se adăposteau odinioară străjerii

Emite conţinut