Israel

warning: Creating default object from empty value in /srv/http/4jesus.ro/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Suntem evrei?

Din cum citesc în Scripturi dacă nu suntem evrei suntem încă din lume. Dați-mi voie să explic. Evreu vine din cuvântul rădăcină ever (עבר) care înseamnă dincolo. Avraham a fost primul evreu pentru că a ascultat de Dumnezeu și a trecut dincolo de râu înspre țara promisă. La fel poporul Israel când a ieșit din Egipt a trecut prin marea Roșie dincolo. Aceasta însemnă și botezul: cel care se botează trece prin apă și se identifică cu poporul lui Dumnezeu: deci oricine se botează devine evreu în sensul original al cuvântului. Legat de apartenența la poporul evreu apostolii au numit mereu credincioșii ca Israel:


Fapte 15
13 Când au încetat ei de vorbit, Iacov a luat cuvântul şi a zis: „Fraţilor, ascultaţi-mă! 14 Simon a spus cum mai întâi Dumnezeu Şi-a aruncat privirile peste Neamuri, ca să aleagă din mijlocul lor un popor care să-I poarte Numele. 15 Şi cu faptul acesta se potrivesc cuvintele prorocilor, după cum este scris: 16 „După aceea Mă voi întoarce şi voi ridica din nou cortul lui David din prăbuşirea lui, îi voi zidi dărâmăturile şi-l voi înălţa din nou: 17 pentru ca rămăşiţa de oameni să caute pe Domnul, ca şi toate Neamurile peste care este chemat Numele Meu, 18 zice Domnul, care face aceste lucruri şi căruia Îi sunt cunoscute din veşnicie.” 19 De aceea, eu sunt de părere să nu se pună greutăţi acelora dintre Neamuri care se întorc la Dumnezeu; 20 ci să li se scrie doar să se ferească de pângăririle idolilor, de curvie, de dobitoace sugrumate şi de sânge. 21 Căci încă din vechime, Moise are în fiecare cetate oameni care-l propovăduiesc, fiindcă este citit în sinagogi în toate zilele de Sabat.”

Henry Gruver - Despre Israel și Japonia

Cercetați lucrurile și luați ce este bun. Am pus video-ul acesta pentru mărturia lui Henry Gruver. Doamne dă-ne inimă pentru Tine!

Emite conţinut