Blogul lui Ioana T

imaginea utilizatorului Ioana T

A fost odata ca niciodata...

A fost odata ca niciodata…

Hmm… cam asa incep basmele, asa incep povestile care mi le spunea bunica cand eram mica… si chiar si acuma, in cartile pentru copii, vei gasi inceputul acesta… “a fost odata ca niciodata…” … dar vezi tu, nu e chiar asa si in viata de zi cu zi… prin tot ce trecem zi de zi… au mai fost, au mai trecut si altii... alta circumstanta, poate, alta tehonlogie, poate, alt loc, poate... dar aceasi emotie, acelasi sentiment, aceasi lacrima, aceasi bucurie, acelasi zambet, aceasi durere, aceasi fericire... Ceea ce simtim au mai fost odata, au mai trecut si altii... lacrima pe care ai lasat-o sa cada pe pamantul rece in momentul cand cineva drag s-a dus de langa tine,  au pierdut-o si altii… zambetul care ti-a rasarit pe fata in momentul cand cineva ti-a spus ca te iubeste, a rasarit si la altii, durerea dezamagirii peste care a trebuit sa treci la un moment dat, a trecut si prin viata altuia, fericirea din suflet cand cineva ti-a zis „Tata“ sau „Mama“... a fost fericirea care a inundat si viata altora…

imaginea utilizatorului Ioana T

Scaldatul interzis în absenta unui salvator!

Kemeth Filkins a descris obstacolele pe care le putem intalni in drumul vietii intr-un poem intitulat "Groapa". In acest poem el a prezentat un om care, mergand pe o carare, a cazut intr-o groapa din care nu mai putea iesi. Pe aceasi carare a mers si BUDA, care a ajuns la marginea gropii si i-a spus omului: "groapa este doar o imaginatie a mintii tale. Schimba-ti modul de gandire si nu te vei mai simti in pericol!" A ajuns la marginea gropii si un Hindus! Acesta i-a spus: "aceasta groapa este numai calea prin care te purifici, in acest mod vei ajunge desavarsit!" A mai trecut pe la aceeasi groapa si Confucius, care s-a adresat omului in nevoie: "daca m-ai fi ascultat n-ai fi ajuns niciodata in aceasta groapa!" A mai trecut si un intreprinzator, care i-a zis: "Ca sa te salvezi ar fi bine sa comunici si sa interactionezi cu ceilalti ce au cazut in gropi! Un egocentric i-ar fi zis: "Inca nu stii ce-i ceea groapa, daca nu vezi groapa mea!" Un reporter iar fi raspuns: "poti sa-mi oferi exclusivitate pentru povestea ta?" Daca ar fi trecut un perceptor, acesta l-ar fi intrebat: "ai platit impozit pentru groapa ta?" Un optimist i-ar fi spus: "nu te plange, ar putea fi si mai rau", iar un pesimist i-ar fi zis: "Bucura-te acum, pentru ca lucrurile s-ar putea inrautati!" Numai unul singur l-a cautat pe acest om, s-a aplecat spre el, l-a apucat de mana si l-a scos afara! Acesta a fost Domnul Isus! 

Daca ai ajuns in groapa, nu dispera pentru ca este speranta de salvare. Intinde mainile spre Domnul Isus si lasa-L sa te scoata afara. 

sursa: Cuvantul lui Dumnezeu via e-mail. 

Articol interesant... sa fie inceputul sfarsitului?

Tocmai citeam un articol interesant pe stiricrestine.ro si am inceput sa meditez asupra lui. In urma unor studii realizate la nivelul unor tari din Europa, in ceea ce priveste crestinismul, se pare ca acesta se pierde pe zi ce trece, tot mai mult. Oare chiar au avut parte de aceea cunostiinta vreodata, a crestinismului adevarat, autentic, sau a fost doar auzire? Au auzit de crestinism, l-au incercat dar nu l-au cunoscut in adevarata sa profunzime niciodata. Si-au predat viata unei religii, si nu lui Cristos, au trait in "ascultare" de traditii si obiceiuri, si nu in ascultare de porunciile Domnului. Hmm...

<< Europa îşi pierde interesul faţă de creştinism

Ceva cu totul uimitor se întâmplă în Irlanda: În cea mai mare parte din Irlanda, catolicii vor să renunţe la liturghia de duminica sau din alte zile ale săptămânii. Și acest lucru se întâmplă în această țară care pentru 1500 de ani a fost cea mai catolică din Europa, ţara cea mai credinciosă Papei.

Ce s-a întâmplat? Mai multe rapoarte, în care mii de copii au fost abuzați de preoți pedofili, au provocat indignare extraordinară pe această insulă, unde preoții au fost întotdeauna respectaţi. Prin urmare, foarte mulți oameni au părăsit catolicismul.

Doar 47% din respondenţi unui sondaj s-au declarat religioşi, cu 22% mai puţini decât în 2005.

Dar Irlanda nu este singura țară care și-au pierdut interesul faţă de creștinism. În Germania, locul de nastere al protestantismului, doar 3,4% dintre luterani merg la biserică în zilele de duminică, potrivit unui raport din 12 ianuarie 2012.

Evanghelizare Biserica Baptista "Emanuel" Oradea

Biserica Crestina Baptista "Emanuel" din Oradea va invita in perioada 15-22 ianuarie 2012 la o saptamana de evanghelizare cu tema: CRIZELE FAMILIEI - RASPUNSUL LUI DUMNEZEU.

Va predica pastorul Paul Negrut

Temele din serile de evaghelizare:

 15 ianuarie - Casatoria ideala in care crizele vin pe neasteptate.

 16 ianuarie - Criza racirii relatiilor maritale

 17 ianuarie - Criza alegerilor gresite. Ce fac oamenii pentru un blid de linte?

 18 ianuarie - Criza singuratatii. De ce fug oamenii de acasa?

 19 ianuarie - Criza dezamagirilor dupa casatorie. Ce semeni inainte de casatorie? (mesaj special pentru tineri)

 20 ianuarie - Criza familiilor dezbinate

 22 ianuarie - Raspunsul lui Dumnezeu. Adevarata terapie a familiei.

 

  Evanghelizarea va avea loc zilnic, cu exceptia zilei de sambata, dupa urmatorul program:

Duminica, 15 ianuarie, intre orele 17-19

Luni -Vineri, intre orele 18-20

Duminica, 22 ianuarie, intre orele 17-19

 

Va asteptam cu drag!

imaginea utilizatorului Ioana T

Samanta

Un bogat om de afaceri crestin a decis ca este timpul sa-si lase un succesor la comanda companiei sale.
imaginea utilizatorului Ioana T

Deci....cum e cu jertfa lui Cain...

Citeam zilele astea din Geneza. Si eu una, ma tot opresc la pasajul cu jertfa lui Abel si Cain. De data asta, citind mai aprofundat, am zis ca totusi, vreau sa si inteleg.

Stiu, inteleg de ce spre jertfa lui Abel a privit cu placere Domnul.

Dar nu prea intelegem de ce spre jertfa de mancare a lui Cain, Domnul nu a privit cu placere. Raspunsul la intrebare a fost mereu, pai jertfa lui Cain nu a fost din toata inima. Adicaaa?? Unde scriee?.... hmmm....

Daca te uiti la subpagina din biblie, jertfa de mancare ii este data semnificatia de jertfa pentru pacat... hmmmm

Si m-am pus sa cercetez Scripturile  ...

Da, cu adevarat cauza nu era jertfa in sine, desi undeva pe google am gasit ceva de genu: "Jerfele lui Cain erau din culturile crescute pe pamantul blestemat, unde cresteau si spini si palamida" - asta rezultand ca fiind raspunsul la intrebarea mea, de ce nu a fost primita jertfa lui Cain...  poate a fost si asta, si poate si ma multumeam cu asta... dar persistand in cautare... raspunsul il gasesti tot in Biblie, nu in afirmatiile de pe langa Biblie...

Dar, Dumnezeu nostru se uita cu mult mai mult la inima omului, decat la darul material....

Conteaza si acela cum e adus, de unde, dar mai mult decat atat, conteaza cum e adus... cum arata sufletul persoanei care aduce acel dar....

Si Domnul zice in Evrei 11:4 - "Prin Credinta a adus Abel lui Dumnezeu o jertfa mai buna decat Cain. Prin ea a capatat el marturia ca este neprihanit, caci Dumnezeu a primit darurile lui..."

- deci CREDINTA este promotorul jertfei si nu jertfa in sine... Raspunsul la intrebarea mea: Cain avea o credinta falsa... slujind doar cu gura si buzele ... faptele negand ceea ce spune...

La sfarsit, cautand am gasit si o poezie... v-o postez si voua aici

imaginea utilizatorului Ioana T

Gala Sufletelor Mari - Concert Caritabil

POTI sa fi si TU un OM CU SUFLET MARE!

VINO sa vezi CUM!

Asociatia Annah, are deosebita placere sa va invite la Gala Sufletelor Mari, un concert caritabil, care are ca scop primordial sacrificiul si daruirea, unor persoane/ oamenii care sunt mari tocmai pentru ca au ramas in anonimat desi gesturile lor au insemant enorm pentru cineva. Sa facem cunoscuti oamenii care au ajutat si merita sa fie modele pentru cei din jur. Le vom acorda o dimploma, una simbolica care are menirea pe langa recunoastere faptelor bune pentru care le spunem un: "Multumesc, a contat!" , stimularea comportamentului altor oameni.

imaginea utilizatorului Ioana T

Roadele rugaciunii celui de langa tine

Un vapor a naufragiat datorita unei furtuni puternice, si doar doi supravietuitori au reusit sa inoate pana au ajuns la o insula care arata ca un desert. Cei doi supravietuitori au decis ca singura lor solutie e sa se roage Domnului. Pentru a afla a cui rugaciune este mai puternica, au decis sa imparta teritoriul in doua si sa stea pe parti opuse ale insulei fiecare.

Primul lucru pentru care s-au rugat a fost mancarea. In urmatoarea dimineata, primul om a vazut un pom fructifer pe partea sa de insula si deci, a avut mancare. Pe teritoriul celui de-al doilea om nu au fost urme de roade.

Dupa o saptamana, primul om s-a vazut singur, si a decis sa se roage pentru o sotie. A doua zi, a vazut o femeie care inota spre partea lui de pamant. Din nou, pe cealalta parte de insula, nu s-a intamplat nimic.

Curand, primul om s-a rugat pentru o casa, haine si mai multa mancare. Urmatoarea zi, ca prin minune, a primit toate acestea. Cu toate aceste, pe ce-a de-a doua parte de insula nu se intampla nimic.

In final, primul om s-a rugat pentru un vapor, ca el si sotia lui sa poata parasi insula. Urmatoarea dimineata, a gasit un vapor ancorat pe partea lui de insula. Primul om s-a imbarcat impreuna cu sotia pe vapor, si a decis sa il lase pe ce-l de-al doilea om pe insula. L-a considerat pe ce-l de-al doilea om nevdrednic sa primeasca binecuvantarile lui Dumnezeu din moment ce nici una din rugaciunile lui nu au primit raspuns.

Pe cand vaporul se pregatea sa porneasca, omul a auzit o Voce din cer: " De ce iti parasesti prietenul pe insula?" "Binecuvantarile mele sunt doar ale mele, din moment ce sunt singurul care m-am rugat pentru ele" a raspunsul primul om, "Rugaciunile lui nu au primit raspuns, deci el nu merita nimic."

"Gresesti!" i-a raspuns Vocea. "El a avut doar o rugaciune, la care I-am raspuns. Daca nu era pentru acea rugaciune, tu nu primeai nici una din binecuvantarile Mele."

imaginea utilizatorului Ioana T

Povestea Stâncii

Un om dormea în coliba lui, când dintr-odată, într-o noapte, camera s-a umplut de Lumină şi i-a apărut Dumnezeu. Domnul i-a cerut să facă o munca pentru El şi i-a arătat o stâncă mare din faţa colibei.  I-a explicat că va trebui să împingă piatra zilnic, cu toate puterile sale, ceea ce omul a şi făcut.

Mulţi ani a muncit din greu, de la răsăritul la apusul soarelui, împingea din toate puterile, cu umerii proptiţi pe suprafaţa masivă şi rece a stâncii de neclintit. În fiecare noapte bărbatul se întorcea trist şi istovit în coliba lui, simţind că întreaga zi a irosit-o degeaba. Tocmai când bărbatul era mai descurajat, „adversarul” (Satana) a decis să-şi facă apariţia în gândurile plictisite ale acestuia:

 - De atâta timp împingi piatra şi ea nici nu s-a clintit.

Aşa încât omul a rămas cu impresia că sarcina lui este imposibil de realizat şi că toată munca lui va fi un eşec. Aceste idei l-au deprimat şi descurajat pe bărbat.

„Adversarul” i-a spus:

- De ce te distrugi singur pentru asta? Petrece-ţi timpul făcând doar un efort minim şi te vei simţi mai bine.

Bărbatul ostenit tocmai aşa îşi propusese să facă, dar, înainte de asta, a decis să se roage şi să-şi spună păsul lui Domnului.

- Doamne, a spus, am muncit mult şi greu pentru Tine, adunându-mi toate puterile să fac ce mi-ai cerut. Acum, după atâta timp, nu am reuşit să mişc piatra nici cu jumătate de milimetru. Cu ce am greşit? De ce am eşuat?”

imaginea utilizatorului Ioana T

Evanghelia - Vestea Buna

Copiii Domnului sunt INVINGATORI, nu invinsi

Emite conţinut